Excursions


Cultura i natura a la Masia La Plana

La ubicació de la Masia la converteix en una base ideal per fer excursions per la zona. Us en suggerim unes quantes:

La ruta de la Sèquia

La Sèquia és un canal medieval que va ser construït el segle XIV per portar l’aigua del riu Llobregat des de Balsareny fins a Manresa. Té un recorregut de 26 km, al llarg dels quals es poden visitar molts espais d’interès natural, històric o arquitectònic, com ara la resclosa dels manresans o el castell de Balsareny.

 

De la Masia a L’Ametlla de Merola

Des de la Masia podeu fer una excursió d’una hora de durada aproximadament fins a la població de L’Ametlla de Merola. Una agradable caminada pel costat de la riera de Merlès i el riu Llobregat. Un cop travesseu el pont penjat arribareu a la població de L’Ametlla de Merola, antiga colònia tèxtil.

 

Ruta de les colònies tèxtils

Al costat del riu Llobregat, entre L’Ametlla de Merola i Cal Rosal, es troba una de les concentracions més excepcionals de colònies industrials, un seguit de 15 colònies i 14 fàbriques en tan sols 20 quilòmetres de riu.

Entre aquestes podeu visitar el museu de la colònia Vidal, que ens mostra, a través d’espais com l’escola, la fàbrica o els habitatges, la realitat d’un moment històric de cabdal importància per la industrialització del nostre país.

 

Passejades pel bosc

Sense sortir de les terres propietat de la Masia, podeu fer passejades pel boscos del voltant. Segons la temporada podeu anar a buscar bolets, llenya per a la barbacoa, o cercar el tió de Nadal.

Si us agrada anar a cavall, també podreu fer passejades. Molt a prop hi ha una hípica que us pot oferir sortides pels voltants.